Cunoscutul canal media ProTV a dedicat pe site-ul său, în penultima zi de vară, un amplu articol obiectivelor turistice dâmbovițene, cu date geografice și istorice, cu referințe la unele posibilități de cazare, cu locuri de vizitat și de neratat din județul nostru, învecinat cu Bucureștiul și arhicunoscutele județe turistice Brașov și Prahova.
„Obiective turistice în Dâmbovița. Puțini știu câte lucruri sunt de văzut în acest județ de lângă București”, acesta este titlul sub care, pe rând, au fost aduse în atenția celor cărora le place să descopere și să călătorească obiective din Târgoviște, Moroeni, Pucioasa, Găești, Pietroșița, Runcu, dar și trasee montane, mănăstiri și biserici renumite, cabane și, bineînțeles, cele mai cunoscute atracții ale județului: Babele și Sfinxul, Lacul Bolboci sau „marea din Bucegi”, Lacul Scropoasa, zona Padina, Peștera Ialomiței, Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, Turnul Chindiei, Curtea Domnească.
„Dacă ajungi în Dâmbovița, există câteva zone turistice pe care nu le poți rata. Județul este destul de aproape de București, așa că poate fi destinația perfectă pentru un weekend prelungit.
Printre zonele turistice din județul Dâmbovița se numără Cheile Tătarului, situate în Munții Bucegi, pe Valea Ialomiței, unde poți vedea barajul Bolboci sau Peștera Ialomița.
Zona este una absolut superbă, iar Cheile Tătarului reprezintă o rezervație geologică și paleontologică.
Cheile Zănoagei sunt locul pe care nu poți să îl ratezi dacă ajungi în Dâmbovița. Sunt situate în Masivul Bucegi și se întind pe o distanță de aproape 1 kilometru.
Dacă ajungi la munte în Dâmbovița, asigură-te că nu ratezi Lacul Bolboci sau „marea din Bucegi”, un obiectiv turistic extrem de popular din zonă. Este situat la o altitudine de 1438 de metri și este lacul cel mai impresionant din țară”, arată autorii reportajului despre zonele turistice cele mai cunoscute din județul nostru.
Târgoviștea este recomandată pentru recunoașterea ei ca „Orașul lui Vlad Țepeș”, iar pe lângă principale obiective turistice Curtea Domnească și Turnul Chindiei, sunt amintite Muzeul Tiparului și al Cărții vechi românești, dar și Bisericile Mare Domnească și Sfânta Vineri.
Tot pentru escapade de weekend sunt recomandate zonele superbe împădurite de la Runcu, Hanul Leaota, satul Brebu sau pensiunea Potcoava.
Zona Moroeni este, de asemenea, prezentată nu doar cu traseele turistice și minunatul sat Muscel, dar și cu Casa Ion Ciorănescu, Casa Anghelescu, Sanatoriul Moroeni sau Hidrocentrala.
Legat de comuna Pietroșița, poate o noutate și pentru dâmbovițeni, este Satul Prunilor, „un complex de vile unde te poți și caza. Este un loc plin de verdeață și pomi fructiferi, căsuțe frumoase din lemn și peisaje de poveste. Clădirea care a adăpostit Muzeul Etnografic din Pietroșița este una cu adevărat splendidă. Dacă te afli aici poți vizita Biserica Sfânta Maria sau casa în care s-a refugiat I.H. Rădulescu”, se arată pe site-ul ProTV.
Sunt, totodată, oferite date despre Rezervația Naturală Izvorul de la Corbii Ciungi cu specii de păsări, pești și flori acvatice, care includ exemplare unice; Rezervația Naturală Peștera Cocora tot în zona Moroeni și peșterile de aici: Ialomiței, Pustnicul, Cheile Urșilor, Cheile Peșterii sau Turnul Seciului.
„Sunt slabe șanse să te plictisești în județul Dâmbovița. Cu atât de multe obiective turistice și naturale de văzut, drumeții și excursii, clădiri și parcuri de vizitat, locul merită măcar o dată vizitat”, aceasta este recomandarea autorilor din finalul articolului.
Merită amintite aici eforturile autorităților locale din zonele amintite, și mai ales ale autorităților județene pentru deschiderea turistică a județului.
Este un vis de mulți ani al dâmbovițenilor, iar cei mai importanți pași pentru viitoarea Stațiune de interes național Peștera – Padina s-au făcut în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.
Proiectul uriaș de dezvoltare a turismului județean, prin construirea și amenajarea de la zero a Stațiunii de interes național Peștera – Padina, prima dintr-un Parc Național (Bucegi), va avea consecință imediată faptul că Dâmbovița va deveni o atracție pentru iubitorii sporturilor de iarnă și a turiștilor în general, iar Domeniul Schiabil „Cocora” și Stațiunea Turistică vor impulsiona economia județului nostru.
Întregul articol îl puteți citi la următorul link: https://stirileprotv.ro/stiri/travel/obiective-turistice-in-dambovita-ce-sa-faci-in-zona-de-munte-si-in-principalele-orase-din-judet.html