O ursoaică cu doi pui a făcut prăpăd într-un sat din comuna Pucheni, de pe Valea Dâmboviței. În ultima perioadă a omorât mai multe oi din gospodăriile localnicilor

Publicitate

De câteva zile, o ursoaică cu doi pui face prăpăd în gospodăriile din satul Meișoare – comuna Pucheni, de la Valea Dâmboviței. Aceasta a omorât mai multe oi și a îngrozit localnicii cu atacurile ei neîncetate. Oamenii din localitate, majoritatea în vârstă, sunt neputincioși în fața animalelor sălbatice.

În ultimele zile, primarul comunei Pucheni, Corneliu Nistor, a notat toate cele întâmplate și a făcut mai multe sesizări la instituțiile abilitate. Astfel, mâine, 11 mai, de la ora 12.00, la Primăria Pucheni va avea loc o ședință de urgență în acest sens, unde vor fi prezenți reprezentanți de Instituția Prefectului Dâmbovița, Filialei de Vânătoare și Pescuit, Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița și Garda de Mediu.

“Întâmpinăm o situație delicată în satul Meișoare din cauza unei ursoaice cu doi pui. Până acum, a omorât mai multe oi și miei din gospodăriile localnicilor. În acest sens am făcut mai multe sesizări la instituțiile abilitate. Mâine vom avea cu toții o ședință de urgență în care se va lua o decizie cu privire la aceste animale”, ne-a declarat Corneliu Nistor, primarul comunei Pucheni.

În ultima perioadă, tot mai multe comune dâmbovițene au fost terorizate de urși. Localitățile din județ care au avut de-a face cu atacurile urșilor sunt Dragodana, Mogoșești, Cobia, Valea Mare și Dragomirești.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!