O nouă razie printre hoții de curent din Bălteni! Polițiștii au aplicat zeci de sancțiuni contravenționale

Publicitate

Angajații de la Electrica și polițiștii din Răcari și Tărtășești au făcut, ieri, o nouă razie în mai multe gospodării din satul Bălteni, comuna Conțești.

Reprezentanții Electrica și forțele de ordine iau căutat pe cei care s-au racordat  ilegal la rețeaua de distribuție electrică. Potrivit unei informări IPJ Dâmbovița, polițiștii au constatat numai puțin de 22 de infracțiuni de acest fel.

“Polițiștii din cadrul Poliției orașului Răcari si cei de la secția nr.12 Poliție Rurala Tărtășești, împreună cu reprezentanții unei societați de distribuție a energiei electrice, au acționat pe raza localității Bălteni, pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică. Astfel, în urma verificărilor efectuate au constatat 22 de infracțiuni conform prevederilor art.228 alin. 1  si alin. 3 din Codul penal și art. 92 alin.2 din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012”.

Electrica a cerut ajutorul polițiștilor, dar și luptătorilor de la trupele speciale pentru depistarea rapidă a hoților de curent din localitate. Deși, i-au debranșat de mai multe ori, hoții de curent s-au branșat din nou ilegal.

În urma acțiunii de ieri, au fost legitimate 47 de persoane și au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3 045 de lei. Razia de ieri a fost a treia în ultimele trei luni la hoții de energie electrică din Bălteni.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!