Numeroși asistați social din județul Dâmbovița, buni de plată după ce au jucat la păcănele

Publicitate

Sute de asistați sociali din Dâmbovița joacă la păcănele și la pariuri sportive din ajutoarele pe care le primesc de la stat. În acest fel, unii dintre ei reușesc să-și dubleze încasările, iar acest lucru se întâmplă de ani buni la nivelul județului nostru, dar și la nivel de țară.

Inspectorii de la Curtea de Conturi i-au somat pe aceștia să dea banii înapoi, pentru că nu și-au declarat veniturile. Numeroși asistați sociali amatori de jocuri de noroc sunt din localiatea IL Caragiale.

Cum joacă la astfel de jocuri, majoritatea dintre ei trebuie să înapoieze sume mari la stat. “Am fost informați de AJPIS că o parte dintre acești beneficiari au jucat la Loto, pariuri sportive și alte jocuri de noroc și trebuie să le facem reținerile pe lună. După ce au fost depistați respectivii cetățeni, unii dintre ei au renunțat la aceste ajutoare. Când au văzut că li s-a oprit banii au fost revoltați, dar au înțeles despre ce este vorba. Au fost și persoane mai în vârstă care au spus că ele nu au jucat. Se poate să fi jucat nepoții pe numele lor”, a precizat primarul comunei IL Cragiale, Adrian Năstase, pentru Adevărul. Se pare că în comuna IL Caragiale, numeroși dintre asistații social joacă regulat la jocurile de noroc.

În urma unor controale efectuate de AJPIS au fost înregitrate 182 de suspiciuni cu privire la asistați social care înregistrează venituri din jocuri de noroc. Suma datorată de aceștia se ridică la aproape 68 000 de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!