Nu renunța la canapeaua mult visată, chiar dacă ai copii mici sau animale de companie! Iată cum să-ți alegi modelul potrivit

Sursa foto: Pixabay.com
Publicitate

Îți dorești de mult o canapea frumoasă și elegantă, însă nu îndrăznești să visezi la ea, deoarece te gândești că animalele tale de companie sau copiii ar putea s-o distrugă? Din fericire, nu trebuie să renunți la piesa ta de mobilier preferată, este necesar doar să știi cum s-o alegi pe cea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Iată 5 factori esențiali de care să ții cont atunci când ai copii sau animale de companie și vrei să-ți cumperi o canapea:

  1. Verifică dacă este comodă, rezistentă și durabilă

Copiii aleargă, sar și se trântesc pe canapea și, de aceea, este nevoie să cauți un produs care să reziste la astfel de șocuri mecanice. Cadrul canapelei trebuie să fie din materiale de calitate, care să susțină greutatea și presiunea exercitată asupra sa. De asemenea, este bine să verifici și îmbinările, să vezi dacă sunt suficient de solide și trainice.

Șezutul este și el foarte important, deoarece trebuie să te simți bine chiar și după câteva ore de stat în aceeași poziție. Așadar, în funcție de gradul de confort pe care ți-l dorești, poți alege canapele de la Homelux cu șezut din perne, burete sau arcuri, cu diferite umpluturi sau sisteme de suspensie.

  1. Optează pentru o canapea care se curăță foarte ușor

Oricât de mult ai încerca să păstrezi canapeaua intactă, dacă ai copii sau animale de companie este imposibil să nu rămână pe ea urme de murdărie sau pete. De aceea este important să te uiți după o canapea dintr-un material care se curăță ușor, precum microfibra sau pielea naturală. Totuși, dacă te îndrăgostești de un model din stofă, lână sau piele sintetică, nu intra în panică, există mai multe soluții și metode de curățare a tapițeriei, fără riscul de a o deteriora.

O altă opțiune de luat în calcul este canapeaua cu husă detașabilă, pe care poți s-o speli de fiecare dată când ai nevoie. De asemenea, poți alege să achiziționezi separat o husă de protecție confecționată dintr-un material special, care protejează canapeaua de pete, păr de animale sau zgârieturi.  

  1. Alege o canapea extensibilă, pentru a obține mai mult spațiu pentru joacă

Canapeaua extensibilă este foarte apreciată de cumpărători, deoarece este foarte practică. Ea este ideală de a fi montată în camera copilului, pentru că seara, o poți transforma în pat, iar în timpul zilei, o poți strânge, ca să faci mai mult spațiu pentru joacă. În plus, o canapea cu un spațiu de depozitare poate fi utilă atunci când nu dispui de prea mult loc în apartamentul tău.

La o canapea extensibilă, este esențial să verifici sistemul de extensie, ca să te asiguri că acesta este rezistent și silențios. În cazul în care vei folosi canapeaua zilnic, ia în calcul extensia de tip ribalta, deoarece aceasta îți poate oferi confortul necesar pentru a dormi, asemănător cu cel al unei saltele obișnuite. Apoi, în funcție de gradul de confort pe care ți-l dorești, poți opta pentru extensia de tip clic-clac, doppel liege sau tip sertare.

  1. Caută modele de canapele cu brațe rotunjite și capitonate, care să ofere mai multă protecție

Când ai un copil mai mic, se pot întâmpla mai multe accidente nedorite. Prin urmare, pentru mai multă siguranță, alege o canapea cu brațe rotunjite și capitonate care să-l proteje mai bine pe cel mic de lovituri puternice.  

  1. Ia în considerare și design-ul canapelei

Chiar dacă pe primul loc se află confortul, siguranța și durabilitatea, design-ul produsului este de asemenea important. Alege o canapea care se potrivește ca stil cu restul decorului și vei obține, astfel, o armonie perfectă între aspectul estetic și funcționalitate.

În concluzie, canapeaua este o piesă de mobilier esențială în casa ta. Prin urmare, trebuie să te asiguri că alegi modelul potrivit, din toate punctele de vedere. Nu face rabat de la calitate când vrei să achiziționezi un astfel de produs și nu face compromisuri legate de preț, deoarece aceasta reprezintă o investiție pe termen lung.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!