Noi modificări în funcționarea școlilor! Rata de vaccinare nu se mai aplică la toată unitatea de învățământ

Publicitate

Au apărut noi modificări în funcționarea școlilor! Reprezentanții Ministerului Educației au luat o decizie în ceea ce privește funcționarea unităților de învățământ în contextul epidemiologic actual.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, dâmbovițeanul Sorin Ion, a anunțat, ieri, că au fost efectuate modificări în ceea ce privește bună desfășurare a cursurilor începând de săptămâna viitoare. În aceste condiții, rata de vaccinare nu va mai fi luată în considerare la nivelul întregii unități, ci pe fiecare structură în parte.

Conform acestuia, din 36 de județe, peste 70% din numărul de școli, structuri și cu personalitate juridică vor începe cursurile în format fizic.

„Săptămâna viitoare, cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar se vor desfășura în aceleași condiții în care au început după vacanță, cu mici reglaje necesare după prima săptămână.

Am să dau un singur exemplu. Știți bine că luăm în calcul rata de vaccinare la nivelul unității, însă de săptămâna viitoare am permis unităților școlare să facă separat pe structuri arondate.

Dacă înt-o comună, o grădiniță, de exemplu, care are trei angajați, depășește rata de 60% de vaccinare, ea poate funcționa chiar dacă la nivelul întregii unități cu personalitate juridică acest lucru nu este îndeplinit.

Avem în vedere lucrurile de la fața locului. Am dat astfel o mai mare autoritate unității de învățământ, luând în considerare efectiv personalul care efectiv merge în acele școli”,a adăugat Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, potrivit antena3.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!