Noi modernizări în transportul public târgoviștean. Încă 12 autobuze Mercedes Hybrid, dotate inclusiv cu filtre antivirale

Publicitate

Municipiul Târgoviște a primit încă 12 autobuze Mercedes Benz Citaro Hybrid, care au completat flota de care dispune deja de la începutul anului Serviciul Public de Transport.

Acum numărul total al autobuzelor a ajuns la 40.

Vă reamintim că aceste autobuze noi fac parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 163 de milioane de lei. Pe lângă achiziționarea de autobuze noi, prietenoase cu mediu, proiectul presupune și reabilitarea coridoarelor de transport în comun: strada Gării, pasajul de lângă PAVCOM, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol sau strada Locotenent Stancu Ion.

De asemenea, stațiile de călători din municipiul Târgoviște vor fi modernizate, independente energetic.

„Lunile trecute au fost recepționate 28 de bucăți, iar în această dimineață încă 12. Proiectul mai presupune și implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant. Totodată, se lucrează la construirea unui noi autobaze, în vecinătatea Complexului Turistic de Natație, dar și la stațiile de capăt”, a precizat primarul Cristian Stan.

Ca elemente de noutate pentru noul proiect, edilul a menționat că vor fi achiziționate microbuze electrice speciale pentru transportul elevilor în municipiul Târgoviște, toate acestea în cadrul unui nou proiect de modernizare a transportului public local târgoviștean de natură să ofere condiții excepționale călătorilor.

”Autobuzele care au venit ieri, ultimele 12 din cele 40, care au făcut obiectul contractului de furnizare încheiat cu Mercedes Benz, au aceleași caracteristici, același nivel de confort, inclusiv filtru antiviral, că tot suntem într-o perioadă în care cazurile cresc de COVID-19 cresc vertiginos, iată autobuzele utilizate de administrația publică locală utilizate pe raza municipiului și puse la dispoziție târgoviștenilor există și acest filtru antiviral”, a mai spus edilul municipiului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!