Noi detalii din interiorul COS Târgoviște. Un nou termen de soluționare a contestației depuse de Liberty Galați împotriva vânzării către Grupul Beltrame

Publicitate

Contestația introdusă de Liberty Galați împotriva Hotărârii Administratorului special, prin care s-a aprobat vânzarea activelor productive ale COS Târgoviște către colosul italian Beltrame, are termen de soluționare pe 14 februarie 2022, iar pe 15 februarie 2022 este termenul la care se va judeca Apelul împotriva Hotărârii de intrare în faliment, pronunțată de Tribunalul Dâmbovița.

Informațiile au fost făcute cunoscute de Sindicatul Valahia din Târgoviște, în contextul în care sute de oameni, foști salariați, speră ca unitatea metalurgică să fie repusă pe picioare, după ani întregi de agonie, din care ultimii fără activitate și cu șomaj colectiv.

”Dacă statul român ar fi intervenit și ar fi preluat activele funcționale ale COS Târgoviște,  prin dare în plată,  în contul creanței fiscale, putea vinde imediat aceste active către Beltrame sau alt investitor, liber și fără complicații juridice, aveam salariații disponibili și puteam relua producția imediat.

Lipsa intervenției statului duce la ceea ce vedem acum, proceduri, contestații, termene și iarăși contestații cu noi termene. Și mai vedem personaje sinistre care… pozează cu iz politic pe lângă Beltrame, întreprinzător cu experiență, care și-a asumat riscul generat de procedura insolvenței și dorește sincer preluarea activelor productive ale COS Târgoviște”, a declarat Nicolae Dragodănescu, liderul Sindicatului târgoviștean, reamintind toate promisiunile liberale și USR, fără finalitate însă pentru COS.

”La întrebarea voastră «când se va porni oțelăria?» nu putem răspunde în acest moment. Beltrame declară că este pregătit să angajeze împrumuturi de sume mari de bani pentru modernizarea oțelăriei,  dacă va deveni proprietar.

La întrebarea voastră  «când se pot porni laminoarele?» nu putem răspunde în acest moment. Esențială este pornirea oțelăriei pentru că țagla pentru laminoare trebuie produsă de oțelărie.

La întrebarea voastră «când se vor face angajări la combinat și ce salariați vor fi angajați?» nu vă putem răspunde în acest moment.  Beltrame declară că va începe să facă noi angajări începând cu luna aprilie, dacă se va finaliza vânzarea”, a mai declarat liderul sindical.

Vă reamintim că vineri, la Târgoviște, Grupul italian AFV Beltrame a prezentat planul de preluare a Combinatului de Oțeluri Speciale (COS) Târgoviște, iar ieri, 7 februarie, magistraţii Tribunalului Dâmboviţa trebuia să se pronunțe, în primă instanţă, asupra contestaţiei depuse de societatea concurentă, Liberty, cea care îşi doreşte de asemenea să devină proprietarul COS.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!