Niciun caz confirmat de coronavirus în Dâmbovița. 131 de persoane, izolate la domiciliu

Publicitate

Ionuț Parghel

În urma epidemiei cu coronavirus, în județul Dâmbovița nu a fost înregistrat până în acest moment cazuri sau suspiciuni de îmbolnăvire. În schimb, potrivit unei informări DSP Dâmbovița, se află în izolare la domiciliu 131 de persoane asimptomatice.

“Precizăm că, astăzi, 04.03.2020, se află în izolare la domiciliu 131 de persoane asimptomatice.  De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa verifică permanent respectarea măsurilor recomandate persoanelor izolate la domiciliu, precum şi monitorizarea zilnică, împreună cu medicii de familie a stării de  sănătate a acestor persoane, prin verificarea semnelor şi simptomelor de boală conform definiţiei de caz”.

6 infecții cu coronavirus, confirmate în România

Pe de altă parte, în România au fost confirmate, până acum, 6 infecții cu coronavirus. Primul pacient depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Mai mult de atât, bărbatul a fost externat.

Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătate fiind în acest moment mai bună.

La nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

Alte 11 311 de persoane sunt în izolare la domiciliu si sunt sub monitorizare medicală.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!