Nelu Tătaru anunță venirea valului patru: “În acest moment este o concurență între vaccinare și boală”

Publicitate

Nelu Tătaru, fostul ministru al sănătății, a vorbit despre posibilitatea venirii celui de-al patrulea val al pandemiei de Coronavirus. Acesta a menționat că în acest moment ne aflăm în vârful celui de-al treilea val și depinde doar de noi cum reușim să gestionăm situația pentru a reveni la normalitate, scrie Antena3.ro.

Sfatul fostului ministru al sănătății pentru oamenii este acela ca ei să se vaccineze în număr cât mai mare pentru a câștiga lupta cu virusul. De asemenea, acesta a menționat că mobilitatea este indicele care dă transmitere comunitară. Mai exact, nu faptul că elevii participă la cursuri este o problemă, ci traseul făcut de aceștia până la școală, precum și interacțiunea lor cu rudele care reprezintă factori de risc, potrivit sursei citate.

“Cred că valul patru va fi după o mobilitate mai accentuată, dar stați să ieșim din valul trei. Suntem în vârf. Noi, specialiștii, urmăream cele patru barometre: prezența în unitățile de primire urgențe, secțiile de boli infecțioase, terapiile intensive și decesele. Aceste patru barometre sunt cele care ne spun unde ne aflăm”, a declarat Nelu Tătaru, conform Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!