Moment de referință pentru comuna Petrești: Compania IVECO DEFENCE VEHICLES inaugurează fabrica pentru ansamblare autocamioane militare

Publicitate

Moment de referință pentru comuna Petrești. Astăzi, 9 aprilie, de la ora 12.00, în localitatea din vestul județului Dâmbovița, Compania IVECO DEFENCE VEHICLES inaugurează fabrica pentru producția de camioane militare.

Aceasta va fi a doua unitate de producție de camioane militare IVECO, după cea din Italia, de la Piacenza. Noua fabrică din Dâmbovița devine una extrem de importantă pentru industria de apărare din România. Aici se vor ansambla cabinele blindate și neblindate, se vor încorpora pe șasiu, camioanele fiind astfel completate, testate și integrate complet.

Fabrica de Petrești va produce, cel puțin parțial, 642 din 942 de camioane militare dintr-o primă tranșă a contractului cu Ministerul Apărării Naționale. Pentru aceste platforme de transport, MApN va achita producătorului italian 216 milioane de euro. Armata Română va cumpăra, în total, peste 2 900 de camioane moderne.

Lucrările la fabrica de la Petrești au început anul trecut, în luna august. Este o investiție de 50 milioane de euro, care va crea în prima fază aproximativ 200 locuri de muncă.

La inaugurarea noi fabrici, potrivit db24news, sunt așteptați să ajungă Ludovic Orban (președintele Camerei Deputaților), Anca Dragu (președintele Senatului) și Virgil Popescu (ministrul Energiei).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!