Miron Bococi și Denis Ștefan au făcut spectacol la Haidook Summer Fest, în Dâmbovița

Publicitate

Spectacol, adrenalină, relaxare, creativitate și mișcare în aer liber. Aceasta este pe scurt descrierea celei de-a patra ediții a evenimentului Haidook Summer Fest, desfășurat în acest week-end la Runcu, în județul Dâmbovița.

Haiducii moderni adunați pe Vârful lui In în Dâmbovița au reușit să atragă, în cele trei zile de festival, un public numeros, români de pretutindeni din țară dorind să urmărească show-urile și concursurile ecvestre.

”Arena” hipică a fost animate cu momente intense de dresaj natural cu cai, demonstrații de artă a călăriei, competiții ecvestre, dresaj artistic și western, Voltije și Djighit, în timp ce cavalerii pe două roți – ași în biciclete – și-au demonstrat măiestria în arta echilibrului.

Au făcut show, pentru a patra oară la rând, Miron Bococi, maramureșeanul stabilit în Barcelona, unul dintre cei mai buni dresori de cai din lume, supranumit “Vrăjitorul de cai”, dar și actorul Denis Ștefan, mare iubitor de cai, cunoscut și pentru cascadoriile călare – pentru a treia oară la Haidook Summer Fest, de data aceasta  cu un spectacol inedit de dresaj artistic și dresaj western, precum și o demonstrație de Team – Roping, în premieră în România. Bineînțeles, nu a lipsit nici Uma, iapa pe care Denis a salvat-o și

Fiecare zi a festivalului a fost însoțită și de un adevărat festin culinar, la Haidook Summer Fest publicul a putut servi mâncare tradițională românească, ”bătălia” dându-se pe bulz, mici, fasole cu ciolan și murături, dulciuri de toate felurile, de la prăjitură de casă și baclavale la plăcinte, dar și pastramă și brânzeturi de toate felurile.

Anul acesta, lenevitul pe baloți a fost completat și de ateliere pentru copii – pictură pe ceramică, pictură pe lemn, atelier de olărit, atelier de lasou, atelier de slow biking și jaloane, atelier de inițiere în știința și tehnica pedalatului, jocuri și concursuri de treasure hunt.

Organizator a fost Asociația Ride Wild Carpathia, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Runcu, Consiliului Județean Dâmbovița, FRTE – Federației Române de Turism Ecvestru.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!