Ministrul Sănătății este tot mai sigur că restricțiile vor fi ridicate până de Paști! “Totul se va face etapizat”

4
Publicitate

Ministrul Sănătății este tot mai sigur că românii vor reveni la o viață aproximativ normală în curând. Alexandru Rafila a precizat  că în perioada următoare se vor ridica o parte dintre restricții, urmând ca până la Paști să fie ridicate toate restricțiile.

“Nu-mi place să fac astfel de predicții, dar cred că până la Sărbătorile de Paști vom avea o viață relativ normală, poate doar cu recomandarea purtării măștii în interior, în special în zonele aglomerate.

Având în vedere faptul că tulpina Omicron se transmite mult mai ușor decât tulpinile anterioare și lucrul acesta este certificat de un  număr mare de cazuri din România și din întreaga lume. Principalul indicator este numărul de paturi pe care îl avem în spitale, pentru că dacă ne uităm, în București avem o aglomerație în spitale.

București, Cluj, Timișoara au cea mai mare creștere, dar nu este o surpriză pentru că sunt orașe cu un tranzit foarte mare, cu un grad mare de circulație.

Săptămânile următoare se va renunța la o parte din restricții, ulterior vom renunța și la starea de alertă, dar totul se va face etapizat, în funcție de gradul de ocupare din spitale”, a precizat Alexandru Rafila, potrivit stiripesurse.ro.  

Totodată, ministrul Sănătății a declarat, luni, că nu există momentan motiv pentru a  renunța la izolarea persoanelor  care sunt infectate cu Covid și au alte simptome.

“Trebuie să stea la izolare. Și dacă este bolnav de gripă, este bine să stea în izolare… Discutăm de două lucruri diferite: una este gravitatea bolii, gravitatea evoluției și altceva este izolare.

La orice fel de viroză este bine să stai câteva zile în izolare, încât să nu îți îmbolnăvești colegii, familia și așa mai departe. Nu avem de ce să renunțăm la izolarea persoanelor care sunt infectate și au simptome”, a explicat Alexandru Rafila.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!