Ministrul interimar al Educației nu mai suportă ideea învățământului online! “E un dezastru. Sunt unii profesori care trimit teme pe WhatsApp și consideră că au predat ”

Publicitate

Ministrul interimar al Educației a recunoscut încă o dată că este împotriva învățământului online. Sorin Cîmpeanu a transmis că acest sistem de învățământ este un dezastru. Acesta acuză profesorii de faptul că fac ceea ce ar trebui pentru ca varianta școlii online să fie funcțională. Ministrul Educației a arătat, miercuri seara, la Digi 24, că infectările indică că, în ultima săptămână, rata de îmbolnăvire în rândul elevilor și al cadrelor didactice a scăzut față de săptămânile anterioare.

“Învățământul online e un dezastru. Sunt unii profesori care trimit teme pe WhatsApp și consideră că au predat online. Cu siguranță există infectări în școală, în rândul elevilor și în rândul profesorilor. La fel de sigur este că media infectărilor în școală este mult sub media națională a infectărilor.

În această săptămână avem o creștere de 23% infectări în rândul elevilor și o creștere tot 23% infectări în rândul angajaților. În săptămânile din urmă am avut dublări și chiar triplări. La finalul lui septembrie, am sărit de la o săptămână la alta, de la 3400 de infectări, la 8400. Din fericire, viteza de creștere a numărului de infectări a scăzut în această săptămână.

Îmi place să cred că în acele școli în care activitatea cu prezență fizică este suspendată, părinții copiilor înțeleg că, dacă nu merg la școală, nu merg în colectivitate, nu merg în alte locuri precum mall-uri sau acțiuni culturale sau parcuri”, a precizat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În ceea ce privește testele de salivă, așteptate în școli, ministrul interimar al Educației speră la ca la finalul lunii octombrie să ajungă în școlile din România.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!