Ministrul Educației: “E nevoie de educație sexuală pentru copii în școli”

Publicitate

Ministrul Educației a transmis, joi seara la postul de televiziune B1 TV, că susține introducerea educației sexuale în programa școlară. Sorin Cîmpeanu a dat ca exemplu comunitățile în care părinții și copiii ajung să locuiască într-o singură cameră și unde lacunele privind educația sexuală apar atât la minori, cât și la adulți.

“Se poate tranşa cu înţelepciune şi cunoscând, mai cu seamă, realităţile. Am primit înainte să intru în emisiune un mesaj de la o învăţătoare din Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile în realitate în acel mediu în care mai toţi elevii pe care îi are dorm în aceeaşi cameră cu părinţii, cu fraţii lor. (…) Acolo avem într-adevăr acele mame extrem de tinere, acolo avem o lipsă de educaţie sexuală atât la nivelul elevilor, dar şi la nivelul părinţilor, pentru că, am spus, strategia aceea de educaţie parentală, lansată în anul 2018, era binevenită, nu ştiu de ce am oprit-o. Deci, este nevoie de educaţie sexuală”, a spus joi seara ministrul Educaţiei, la B1 TV, potrivit Agerpres.

Reacția ministrului Educației a venit în contextual unui scandal major în societatea românească, legat de această măsură.

Sorin Cîmpeanu a afirmat că în școli există deja o disciplină care abordează anumite subiecte care „interferează” cu educația sexuală, prezentate în cadrul opționalului de educație sanitară. Potrivit ministrului, interesul pentru această materie este foarte scăzut.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!