Mesajul primarului Constantin Ana cu o zi înainte de carantinarea orașului Pucioasa. „Decizia CJSU este incontestabilă, ținând seama de explozia de cazuri”

Publicitate

De mâine, 7 aprilie, ora 12.00, Pucioasa va intra în carantină zonală, pentru o perioadă de 14 zile, după ce incidența cazurilor de COVID-19 a depășit valoarea de 6 la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În condițiile existente, Pucioasa devine primul oraș dâmbovițean care intră în carantină în acest an. Astăzi, potrivit unei informări emise de Prefectura Dâmbovița, rata de infectare COVID-19 în orașul stațiune este de 6.81 la mia de locuitori.

Cu o zi înainte de carantinare, primarul orașului Pucioasa a lăsat un mesaj aspru pe pagina sa de Facebook, în care a avertizat de mai multe ori cetățenii urbei că este posibil să se ajungă și la acest scenariu dacă nu respectă normele sanitare în vigoare.

“De ceva vreme vă spuneam faptul că, datorită modului în care înțelegem să (nu) respectăm regulile, vom ajunge cât de curând în situația de a se institui măsura de carantină zonală la nivelul orașului Pucioasa. Iar acest lucru se va întâmpla de mâine, 07.04.2021, pentru o perioadă de 14 zile!

Cum am ajuns aici?

Explicații sunt multe, dar esențială este netestarea și nerespectarea izolării, carantinării celor cu semne, indiferent dacă se declară sau nu. În plus ne încăpățânăm să nu luam măsurile de distanțare, separare, la apariția unui caz în familie!

Din punct de vedere legal, decizia CJSU este incontestabilă, ținând cont de explozia de cazuri din ultima vreme, de gradul de ocupare al spitalului orășenesc Pucioasa și de numărul mare de locuitori cu vârsta peste 65 ani!

Poate că aceasta decizie, pe care vă rog să o respectați cu strictețe, ne va scoate din această situație delicată în care am ajuns!”, a spus pe Facebook, Constantin Ana, edilul orașului Pucioasa.

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!