Medicul Tudor Ciuhodaru, mesaj important pentru autorități și părinți, după ce sute de copii sunt internați cu Covid în spitale: “Ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă”

Publicitate

Tudor Ciuhodaru, unul dintre cei mai valoroși medici din România, a transmis câteva informații foarte importante pentru părinți, dar în același timp și pentru autorități, după ce sute de copii sunt internați cu Covid în spitalele din țară.

Ieri, potrivit autorităților, numai puțin de 424 de copii erau internați, iar 23 din aceștia la Terapie Intensivă. Cum situația a ajuns foarte îngrijorătoare în acest sens, medicul a transmis autorităților să i-a în calcul următoarea situație, pentru a nu se mai ajunge la astfel de împrejurări: parinții să primească gratuit din partea autorităților prin poștă, lunar, câte patru teste pentru a putea copiii acasă.

Situația alarmantă a fost comentată, pe larg, la Antena 3, de doctorul Ciuhodaru:

“Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini – ei (autoritățile, n.r.) s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată, dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă. Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen, iar orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă și ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă în clipa în care avem cea mai mică suspiciune”, a explicat reputatul medic.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!