Medicii de familie cer tot mai mult ca Certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea. “Solicităm ca legea să cuprindă întreaga populație”

64
Publicitate

Medicii de familie cer tot mai mult ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, mai ales pentru angajații din domenii esențiale, precum sănătate, învățământ sau HORECA. Aceștia cer un astfel de document, chiar dacă în prezent legea propune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă și la firmele private unde lucrează simultan peste 50 de persoane.

„Solicităm ca legea să cuprindă întreaga populație. Certificatul verde să fie folosit în România așa cum a fost folosit în Franța, de exemplu. Principala problemă cu care ne confruntăm este numărul mare de cazuri de îmbolnăviri de Covid, în special la pacienții nevaccinați”, a transmis Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Obligativitatea prezentării Certificatului verde nu produce discriminare, a precizat și  președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării și încurajează introducerea lui.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!