,,Marșul Tricolorului”, din nou pe străzile Târgoviștei! Drapel imens, arborat cu mândrie pe Turnul Chindiei

Publicitate

,,Marșul Tricolorului” a însuflețit din nou centrul municipiului Târgoviște în aproprierea Zilei Naționale a României, așa cum s-a văzut și în  anii precedenți. Aflat la a V-a ediție, evenimentul inițiat de către Școala Gimnazială “Vasile Cârlova” din Târgoviște, reprezintă deja o tradiție și un simbol al Cetății de Scaun.

Ca de fiecare dată, evenimentul a fost și astăzi unul emoționant, dar în același timp patriotic. Acesta a fost însuflețit de prezența a numeroși elevi copii, dascăli, militari în uniforme și reprezentanți ai autorităților municipale și județene.

Un drapel de 100 de metri a fost astăzi purtat pe brațe din Piața Mihai Viteazul până la Curtea Domnească, unde a ”îmbrăcat” simbolul istoric al orașului, Turnul Chindiei.

“Marșul Tricolorului” reprezintă un eveniment cu totul și cu totul aparte, care adună laolată 3 simboluri fundamentale: Drapelul Național, Armata Românei și viitorul țării noastre, reprezentat de sutele de copii de la școala amintită!

Steagul românesc înseamnă identitatea noastră ca popor și a fiecăruia dintre noi, în parte. El are “viață” câtă vreme îl apărăm și îl reprezentăm cu cinste. Și ne învățăm copiii să-l iubească. La mulți ani, România!”, a transmis la scurt timp după eveniment Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

Un mesaj de felicitare pentru frumos eveniment patriotic a fost transmis și de Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

“Felicitări elevilor și profesorilor Școlii Gimnaziale “Vasile Cîrlova” din Târgoviște pentru că, așa cum ne-au obișnuit, sărbătoresc atât de frumos Ziua Națională a României.
“Marșul Tricolorului” este dovada că
România are viitorul asigurat, iar noi avem datoria să le dăm toate motivele să fie mândri de țara în care trăiesc. Felicitări, copii! Felicitări tuturor cadrelor didactice!”.

De asemenea, pentru militarii dâmbovițeni a fost o onoare să poarte pe brațe unul dintre cele mai importante și semnificative simboluri de stat, Drapelul Național!

“Mulțumim pentru inițiativă și pentru invitație, doamnei director a Școlii Gimnaziale “Vasile Cârlova”, profesor Tatiana Costache! Patriotismul se învață acasă și se aprofundează la școală! La mulți ani, Târgoviște!La mulți ani, România!”, au precizat și reprezentării Bazei 1 Logistică Teritorială ,,Carpatica”.

 

 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!