Mai multe persoane din Cojasca au fost depistate că furau curent

Publicitate

Ionuț Parghel

Mai multe familii din localitatea Cojasca vor lumină în casă dar fără să plătească!

Astăzi, 15 persoane din comuna dâmbovițeană au ajuns în atenția jandarmilor și a celor de la Electrica după ce au fost depistate că furau curent, în urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea furturilor de energie electrică.

Peste 30 de imobile din comuna Cojasca (sat Cojasca) au fost verificate de reprezentanţi ai companiei de furnizare a energiei electrice, sprijiniți de echipe de jandarmi dâmbovițeni. Acțiunile au vizat prevenirea şi combaterea furturilor de energie electrică.

Astfel, au fost depistate 15 persoane cu vârsta cuprinsă între 20 și 75 de ani, care sustrăgeau energie electrică prin folosirea unor instalaţii artizanale racordate la reţeaua electrică, fără a fi înregistrată de echipamentele de măsurare.

Jandarmii au întocmit celor în cauză actele de sesizare pentru racordare ilegală sau furt de energie electrică din rețeaua locală, acestea fiind înaintate spre competentă soluţionare organelor abilitate.

Potrivit prevederilor art. 92 alin. (2) din Legea 123/2012- Legea energiei electrice şi a gazelor naturale, „Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”

Totodată, conform prevederilor art. 228 alin. (1) și (3) din Codul Penal, furtul: “Luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Se consideră bunuri mobile și înscrisurile, energia electrică, precum și orice alt fel de energie care are valoare economică”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!