Lucrările la stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște avansează în ritm alert. Promisiunea primarului Cristian Stan: “În două-trei săptămâni se va produce o schimbare destul de importantă”

Publicitate

Ionuț Parghel

Lucrările la stadionul “Eugen Popescu” din Târgoviște avansează în ritm alert. Pe șantierul din apropierea Casei Armatei se lucrează de zor pe mai multe paliere.

În momentul de față se lucrează la noua tribună metalică și la tribuna veche.  Totodată, astăzi, au debutat și lucrările ce țin de instalația de nocturnă. Primarul municipiului Târgoviște, speră ca până la finalul anului să fie gata stadionul. De asemenea, edilul își dorește să obțină o omologare provizorie a arenei, astfel încât Chindia să poată reveni acasă cât mai repede.

“În acest moment se lucrează pe toate fronturile. Sunt lucrări în desfășurare la tribuna  metalică, unde s-au montat deja patru axe, fiind vorba de stâlpii care vor susține gradenele și grinzile care susțin această tribună. Este o tribună care va găzdui  4 200 de oameni.

În perioada următoare se vor monta și stâlpii cei mai înalți, iar după acea se va trece la montarea tuturor grinzilor și a elementelor premergătoare instalării gradenelor. Se lucrează și la tribuna veche, iar până la finalul acestei luni  sperăm ca un prim tronson , cel dinspre Casa Armatei,  sa fie gata la nivel de gradene pentru a fi aplicată hidroizolația, pentru ca apoi să mai rămână de montat scaunele.

Astăzi au început lucrările și la instalația de nocturnă. Este vorba de armarea fundației la instalația de nocturnă, urmând ca până la finalul lunii martie să se ridice instalația de nocturnă.

Încercăm un demers la Federația Română de Fotbal pentru a beneficia de o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să dispute meciurile de pe teren propriu la Târgoviște. Acest lucru nu depinde numai de noi, ci de cum vor evolua lucrările și de poziția FRF.

La acest moment, tot ce înseamnă gazon,  instalație de degivrare,  instalație de preluare a apei, sunt montate. Mai avem nevoie de instalația de nocturnă. Vom vedea dacă vom utiliza niște containere, până la finalizarea unei părți din tribună.

Urmează ca în următoarele două-trei săptămâni să se producă o schimbare destul de importantă. Se lucrează și la compactare, se va pune un strat de balast, iar deasupra va fi turnat un radier general pe tot cuprinsul tribunei noi pentru a se da forță și rezistență noii structuri.

Nu vreau să mă lansez în termene stricte, dar vreau ca până la finalul acestui an să avem gata acest stadion de care fotbalul dâmbovițean are mare nevoie”, a transmis Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște, într-o conferință de presă.

În acest moment, Chindia susține meciurile din propria oraganizarea la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Tot în acest campionat, roș-albaștrii au mai susținut jocurile de pe teren propriu la Ploiești și Giurgiu.

Sâmbătă, 23 februarie, de la ora 20.00, în runda cu numărul 24 a campionatului, Chindia va întâlni pe FCSB, pe Arena Națională.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!