Lucrările la noul parc din zona viitorului mall de la Târgoviște avansează. Se profită de vremea bună

Publicitate

Se lucrează în ritm susținut la noul parc din vecinătatea viitorului mall de la Târgoviște!

Profitând de vremea bună, investiția a ajuns la împrejmuire și la fundația noii biblioteci în aer liber.

Parcul public de agrement va avea o suprafață de 16.481 mp, din care peste 14.000 vor fi amenajați ca spațiu verde. Restul va cuprinde: o piațetă și o unei fântână arteziană, un loc de joacă, o zonă de fitness, o bibliotecă în aer liber, alei pietonale și piste pentru biciclete.

”Spațiul verde cuprinde zone cu vegetație bogată și peluze ce pot fi folosite că locuri de picnic. Se vor planta aproximativ 500 de arbori și arbuști din specii rășinoase și foioase și se vor amenaja zone cu flori. Va exista și un sistem automat de irigații. Iluminatul ambiental se va realiza cu stâlpi de iluminat și corpuri LED, iar iluminatul decorativ va presupune bolarzi și proiectoare. Vor fi amplasate cișmele și toalete. De asemenea, parcul va fi dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rastele și o stație de biciclete”, a precizar primarul municipiului Târgoviște, care ieri a efectuat o vizită pe șantier.

Valoarea investiției este de 7.080.721,49 lei, inclusiv TVA, durata de execuție maximă este de 12 luni, iar sursă de finanțare este asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, adică din fonduri europene.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!