Lucrările la Grădinița nr. 15 Târgoviște se apropie de finalizare. Ce a presupus proiectul și când se pot întoarce copiii

Publicitate
Distribuie

Veste excelentă pentru copiii înscriși la Grădinița cu program prelungit nr. 15 din Târgoviște.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a anunțat că lucrările la proiectul ce a vizat reabilitarea, modernizarea și echiparea unității preșcolare se apropie de finalizare.

Investiția de la această unitate de învățământ a presupus: izolarea termică integrală a imobilului și înlocuirea tâmplăriei existente; reabilitarea acoperișului, montarea unui sistem nou de captare și scurgere a apelor pluviale (jgheaburi și burlane) și a sistemului parazăpadă pe toate apele invelitoarei; refacerea trotuarului de protecție perimetral; înlocuirea pardoselilor existente cu plăci ceramice antiderapante și parchet stratificat de trafic intens (în sălile de clasă), placarea zonei de subsol cu plăci ceramice antiderapante; placarea platformelor exterioare care în prezent nu beneficiază de nici un finisaj, cu plăci ceramice antiderapante de exterior; montarea scării exterioare de evacuare și închiderea golurilor aflate la o distanță mai mică de 3 m de această cu zidărie din cărămidă de sticlă; înființarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități; executarea de platforme din beton cu rampă pentru persoane cu dizabilități la cele două accese principale în clădire – acces în grădiniță și acces în creșă, modernizarea instalației de încălzire; înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele LED; montarea unui sistem cu panouri fotovoltaice în vederea utilizării resurselor regenerabile; modernizarea instalației de apă caldă prin montarea de panouri solare; montarea de sisteme de supraveghere; asigurarea dotărilor necesare unei instituții de învățământ preșcolar.

Valoarea contractului este de 2.954.755,72 lei, iar durata maximă de execuție este de 12 luni. Finanțarea lucrărilor este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

”Copiii vor putea beneficia de noua investiție chiar din această toamnă”, a precizat edilul de la Târgoviște.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!