Lucrări în plină desfășurare la cel mai mare parc din Târgoviște. Acesta va avea o tiroliană și un minipoligon pentru copii

Publicitate

Lucrările la cel mai mare parc pe care îl va avea municipiul Târgoviște, raportat la ultimii 50 de ani, sunt în plină desfășurare. Acesta va fi realizat pe locul în care, în trecut, se afla fosta bază de agrement Crizantema, în apropierea Complexului Turistic de Natație.

Noul parc va avea o suprafață de 50 000 metri pătrați, iar valoarea totală a investiției va fi de 10.793.302,96 de lei, potrivit autorităților locale.

“În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea unui spațiu verde generos, incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântâni arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor sau amenajarea unor piste pentru biciclete.

În plus, parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

Totodată, va fi construită o tiroliană, dar și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu ce imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație.

Valoarea totală a investiției este de 10.793.302,96 lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional regional 2014-2020, Axa 4, Prioritatea de Investiții 4.2”, a precizat Cristian Stan, primarul orașului Târgoviște.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!