Lege promulgată: Persoanele cu handicap grav sau accentuat, scutite de la plata impozitului pe moștenire

Publicitate

Președintele României a promulgat, vineri, legea potrivit căreia persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate cu titlu de moștenire, potrivit Agerpres.

“Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moștenire, indiferent de momentul dezbaterii succesiunii”, conform legii.

Tot vineri, Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Acest act normativ prevede că “persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului depun la înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare a declarației privind beneficiarul real al persoanelor juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali ai societății”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!