La Titu va începe distribuirea pachetelor destinate persoanelor defavorizate în cadrul POAD, program al Uniunii Europene

Publicitate

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a început procesul de distribuire a pachetelor conţinând produse de igienă destinate persoanelor defavorizate, urmând ca peste un milion de astfel de pachete să fie distribuite în luna ianuarie, în toată țara.

La Titu, distribuția pachetelor va începe din data de 20 ianuarie. Beneficiarii acestor ajutoare sunt: titularii beneficiari ai venitului minim garantat, beneficiarii de alocație de susținere familială.

Distribuția produselor se va face la Centrul pentru tineret (bibliotecă), zilnic, între orele 8-16, pe baza cărții de identitate sau a actelor doveditoare.

Beneficiarii acestor produse sunt persoanele aflate în plată până la sfârșitul anului 2018.

Măsura este inclusă în programul “Acordarea de produse de igienă în cadrul Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2018-2020”, iar valoarea proiectului este de 141,2 milioane de lei, alocaţi prin fondul FEAD, program al Uniunii Europene pentru acordarea de sprijin persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a explicat că programul presupune distribuirea a peste 4,7 milioane de pachete cu produse de igienă personală.

Foto arhivă

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!