Klaus Iohannis: “Situaţia este extrem de serioasă şi fac un apel la toţi românii să respecte restricţiile”

Publicitate

Klaus Iohannis a declarat astăzi că este foarte îngrijorat de modul în care evoluează situația epidemiologică din întreaga țară, dar mai ales în București, acolo unde, spune el, ar trebui să se ia anumite măsuri suplimentare. Totodată, președintele face apel la toți românii pentru respectarea vaccinări și pentru a se vaccina în număr cât mai mare, scrie Antena3.ro.

Klaus Iohannis a declarat că nu își dorește o carantină totală pentru România, însă în localitățile în care rata de infectare este mult prea mare, se vor lua anumite măsuri suplimentare, așa cum se vor lua cel mai probabil în București, conform sursei citate.

De asemenea, acesta a spus că va face toate demersurile pentru a accelera campania de vaccinare a populației, iar una dintre măsurile pe care le susține este reducerea aglomerațiilor:

“Trebuie ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelept și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde se formează aglomerații și probabil este nevoie de a reduce aceste aglomerații, în special în weekend. 

Probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Pe scurt, trebuie evitate aglomerările și este în interesul nostru, al tuturor” a declarat Klaus Iohannis conform Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!