Klaus Iohannis a declarat că restricțiile nu se vor ridica total de la 1 iunie: “Restricțiile diminuează răspândirea virusului”

Publicitate

Având în vedere că astăzi se sărbătorește Ziua Pământului, președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită în Parcul Nartural Văcărește, de unde a susținut o conferință de presă și a răspuns câtorva întrebări ale jurnaliștilor.

Președintele a transmis mesaje care să susțină campania de vaccinare, motivând că doar astfel se poate ajunge la normalitate în țara noastră, iar restricțiile au, de asemenea, un rol foarte important, pentru că diminuează transmiterea virusului, potrivit Antena3.ro. Din acest motiv, șeful statului a declarat că nu va exista o relaxare totală de la 1 iunie.

Totodată, Klaus Iohannis a lăudat demersul de până acum a Guvernului condus de Florin Cîțu, spunând că doar datorită acestuia economia României nu s-a prăbușit.

“Trebuie să fim conștienți de profunzimea acestei crize, care complică toate procedurile administrative. Coaliția și Guvernul Citu fac față cu bine acestei crize. Au avut grijă că economia României să nu se prăbușească. Au avut grijă să avem suficiente locuri în spitale pentru că cei bolnavi să fie tratați. Au avut grijă să avem buget pentru anul acesta și toate lucrurile acestea trebuie apreciate la justă lor valoare. Evaluarea mea este una pozitivă.”, a declarat Klaus Iohannis, conform Antena3.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!