Un control al inspectorilor sanitari și pentru siguranța alimentelor la complexul Pavcom Târgoviște s-a soldat cu măsuri drastice și chiar suspendarea activității pentru unii operatori economici găsiți cu grave nereguli.
Printr-un comunicat de presă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița anunță că aceste controale s-au concentrat pe prevenirea riscurilor pentru sănătatea consumatorilor și consilierea operatorilor din industria alimentară.
În control s-a aflat conducerea DSVSA Dâmbovița reprezentată de director executiv, dr. Tolea Sandu Marius, director executiv adjunct, Bucur Marius, alături de inspectorii Serviciului Control Oficial Siguranța Alimentelor.
Verificările au vizat unitățile de vânzare cu amănuntul, unitățile de alimentație publică, depozite alimentare și legume-fructe care își desfășoară activitatea în zona Pavcom din Târgoviște.
Mai multe neconformități au fost constatate de inspectorii dâmbovițeni, printre care: întreținere necorespunzătoare spații, ustensile, instalații și utilaje; depozitare necorespunzătoare materii prime și produse finite; deficiențe de trasabilitate; vestiare dezafectate (nu se separă zona salubră de cea insalubră); comercializare în spatii neînregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor; comercializare produse alimentare cu termen valabilitate depășit; manipulare necorespunzătoare alimente; deficiențe de etichetare.
Ca urmare a deficiențelor și neregulilor constatate, și totodată a încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost dispuse măsuri și recomandări pentru remedierea acestora, s-au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 110.000 de lei și 4 avertismente. Totodată, au fost emise 3 OSA (ordonanțe de suspendare activitate), și s-au retras de la comercializare 24 kg produse alimentare.
Controalele oficiale vor continua și în perioada următoare, având ca obiective principale protejarea sănătății consumatorilor, asigurarea unui comerț sigur și legal, precum și prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare.
Reamintim cetățenilor că pot apela numărul Call Center al ANSVSA – 0800.826.787, un serviciu telefonic gratuit, disponibil din orice rețea de telefonie, pentru a face sesizări sau a obține informații legate de siguranța alimentelor.














