Israelul renunță la obligația de a purta masca de protecție în aer liber

Publicitate

Israel devine prima țară care renunță la masca de protecție! Acest stat va elimina, începând de duminică, 18 aprilie, obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber. Această măsură face parte din planul de ridicare treptată a restricțiilor impuse în lupta împotriva pandemiei, a transmis Yuli Edelstein, ministrul Sănătății, potrivit The Jerusalem Post.

“Măștile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemia de coronavirus. Dar, din moment ce experții au ajuns la concluzia că masca nu este necesară în aer liber, am decis să renunțăm la obligația de a purta masca. Rata de infectare este foarte scăzută în Israel datorită succesului campaniei de vaccinare, deci putem să relaxăm măsurile”, a precizat ministrul Sănătății din Israel.

Masca va trebui însă purtată în interior, în magazine, centre comerciale, instituții de spectacole, locurile de muncă și altele.

Israelul a fost printre primele țări care au impus obligativitatea purtării măștii în locurile publice, în primăvara anului trecut. Însă acum este prima țară din lume care  atins imunizarea de masă datorită campaniei rapide de vaccinare a populației. Aproximativ 53% din locuitorii țării au primit a doua doză de vaccin. Israel are o populație de 9,3 milioane de locuitori.

Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare la sfârșitul lunii decembrie datorită unui acord cu compania farmaceutică americană Pfizer, care a livrat foarte repede milioane de doze în schimbul informațiilor cu privire la efectele vaccinării. Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 din Israel a coborât sub 200 pe zi în ultima perioadă, în timp ce pozitivitatea testelor este de doar 0,3%.

Astfel, autoritățile au decis să redeschidă restaurante, baruri și plaje la începutul lunii martie. De asemenea, guvernul a dezvăluit, la mijlocul săptămânii, un plan pentru a permite întoarcerea turiștilor vaccinați din 23 mai.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!