Întâlnire la Târgoviște, pe tema fondurilor europene. A participat europarlamentarul Victor Negrescu

Publicitate

Întâlnire deosebit de importantă la Târgoviște pe tema fondurilor europene, motor important de dezvoltare a județului, în special în vremurile economice afectate de criza pandemică!

Astăzi, la Târgoviște, a fost organizată o întâlnire la care au fost prezenți primari, parlamentari, directori de agenții, instituții și servicii implicate în derularea proiectelor cu finanțare europeană, precum și directorii tuturor Grupurilor de Acțiune Locală din Dâmbovița.

Toate resursele financiare au fost detaliate de europarlamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat în Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Roxana Mânzatu, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, un adept al accesării fondurilor europene în absolut toate domeniile de infrastructură, a declarat: ”Se vor deschide linii de finanțare pentru aproape toate domeniile de interes public, dar și privat.

Primarii dâmbovițeni pot transforma comunitățile pe care le conduc. Vor putea, prin programele operaționale viitoare și Planul Național de Redresare și Reziliență, să acceseze bani pentru achiziționarea de microbuze școlare, să investească în infrastructura rutieră, de apă și apă uzată, în reabilitarea de blocuri sau construirea de locuințe sociale.

Este o șansă de care Dâmbovița trebuie să profite!

Îmbucurător este faptul că întâlnirea de astăzi a suscitat interesul primarilor, al grupurilor de acțiune locală.

Pe de altă parte, primarii și reprezentanții grupurilor de acțiune locală au ridicat o serie de probleme foarte importante pentru localitățile lor.

Sunt convins că mesajul lor a fost recepționat de reprezentanții MIPE și ADR Sud Muntenia și, în același timp, se vor găsi și soluțiile necesare.

Dâmboviţa este un județ care contează, iar prin atragerea de finanțări europene cu siguranță ne vom atinge ținta de pol de dezvoltare regională”, a declarat președintele CJD.

În prezent, Consiliul Județean Dâmbovița derulează mai multe proiecte cu fonduri europene în tot județul, iar altele sunt în pregătire.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!