INSP atrage atenția: România se va confrunta cu valul trei al pandemiei! Sunt estimate 9.000 de cazuri pe zi în martie!

Publicitate

Deși vaccinarea a adus speranța în viața noastră, a tuturor românilor, datele Institutului Național de Sănătate Publică nu sunt unele favorabile. Reprezentanții INSP anunță că România se apropie de confruntarea cu valul trei al pandemiei, ajungând ca în luna martie să se înregistreze și 9.000 cazuri de Covid-19 pe zi!

Această situație ar putea îngreuna planul Ministerului Sănătății de a extinde numărul de paturi din fiecare unitate medicală, mai ales că în urma incendiului de la Matei Balș s-au pierdut în jur de 100 de paturi de Terapie Intensivă, iar România are sub 1.500 de paturi ATI pregătite pentru bolnavii cu forme grave de coronavirus. Dintre acestea 1.000 sunt deja ocupate, scrie Antena3.ro.

INSP atenționează că se poate ajunge și la 9.000 de cazuri pe zi. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții Institutului după ce au analizat creșterea continuă a cazurilor. De asemnea, s-a observat că numărul de cazuri a crescut în special la categoria de vârstă 0-19 ani. Persoanele din această categorie pot transmite infecția la rude în vârstă, care să prezinte și alte comorbidități și care astfel să reprezinte un caz grav de infectare cu Covid-19.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!