Incredibil! Nouă propunere pentru deschiderea școlilor. Situația în care ar urma să se renunțe la pragul minim de vaccinare de 60%

Publicitate

De necrezut! Ministrul interimar al Educației a propus, luni, ca în localitățile în care rata de incidență a cazurilor de COVID este mai mică de 3 la mia de locuitori să se renunțe la pragul de vaccinare de 60% pentru personalul didactic și copii să poată merge la școală. Sorin Cîmpeanu a transmis, la Digi 24, că astfel acele localități din mediul rural în care nu sunt cazuri de infectare, dar nici mulți vaccinați, școlile se vor putea deschide.

“În măsura în care autorităţile sanitare sunt de acord, voi propune următorul lucru: în localităţile în care rata de incidenţă este mai mică de 3 la mie să se poată renunţa la acest prag minim de vaccinare. În acest fel, am putea da posibilitatea acelor localităţi din mediul rural în care nu sunt infectaţi, dar nici suficient de mulţi vaccinaţi, să poată deschide şcoala cu prezenţă fizică.

Atrag atenţia că tocmai în aceste şcoli din mediul rural predarea online este cea mai deficitară. Dacă sunt responsabil, nu pot să vă dau niciun orizont de timp pentru că această decizie nu ţine doar de propunerea Ministerului Educaţiei. Această decizie va trebui să fie analizată de către Ministerul Sănătăţii şi apoi de către CNSU”, a precizat Sorin Cîmpeanu la Digi 24, citat de ziare.com.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!