Începe Tabăra de creație ”O vară de poveste” la Târgoviște

Publicitate

De luni, 1 iulie, până vineri, 5 iulie, cei mici sunt așteptați la Tabăra de creație ”O vară de poveste”, organizată în al optulea an la Târgoviște de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură.

Atelierele și activitățile pe care le vor desfășura (și descoperi) cei mici sunt: olărit, sculptură în piatră, micul artizan, mărgele și mărgeluțe, decorațiuni hârtie, icoane pe sticlă și dans.

Acestea au menirea să le ofere celor mici întâlnirea cu lumea satului, cu activități non-formale, descoperind tainele meșteșugurilor tradiționale și tradiţia populară, chiar în inima orașului.

Programul de desfășurare este 9.00-13.00, de luni până joi, iar taxa de participare este de 30 de lei/copil.

Ultima zi va fi dedicată unei excursii de documentare, care anul acesta le propune copiilor un traseu atât istoric, dar și etnografic: Târgoviște – Câmpulung Muscel și vizitarea Bisericii Negru Vodă – Mausoleul Mateiaș – Ferma de animale de la Fundata. Aici, într-un cadrul natural, cei mici vor servi un prânz tradițional, vor participa la câteva activități curente din cadrul fermei și cu siguranță se vor juca și vor lega prietenii.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!