Incendiu puternic de vegetație în localitatea Ocnița. Focul ar fi fost pus intenționat

Publicitate

Momente terifiante în localitatea Ocnița! Pentru aproape 24 de ore au fost flăcări și incendii în comuna dâmbovițeană.

Flăcările au cuprins mai multe livezi, iar localnicii au lăsat de înțeles că focul a fost pus intenționat de către un consătean piroman, care încă nu a fost identificat.

Puternicul incendiu ar fi izbucnit în noaptea de 3 spre 4 ianuarie. Acesta s-a extins cu rapiditate pe dealurile din localitățile Ocnița și Gura Ocniței, așa cum reiese dintr-o informare apărută pe pagina de Facebook Ocnița Nostră.

“Anumiți indivizi, “uscături” ale comunității noastre, ce au o lipsa acută de civilizație, educație și responsabilitate au devenit de câțiva ani buni, membrii ai unei asociații care în mod pamfletar am denumit-o Asociația Piromanilor Amatori.

Aceste personaje de câțiva ani buni își exprimî inconștiența în ceea ce privește utilizarea focului pe suprafața comunei Ocnița, provocând o serie de incendii periculoase care nu de puține ori au fost la un pas de a distruge gospodăriile și grădinile consătenilor.

Ieri, în zona Rusetu, Puiești o persoană încă neidentificată, din lipsa de ocupație datorată calității de piroman amator, a decis că este momentul potrivit ca să distrugă câteva grădini de pomi ai consătenilor prin punerea foc la vegetația uscată.

Pentru a fi piroman trebuie să îndeplinești calitatea de a fi iresponsabil irecuperabil, calitate îndeplinită cu succes de amatorul nostru consătean, exprimată prin fapta sa.

Practic din cauza instinctului primitiv de a arde vegetația uscată piromanul de ocazie a lăsat nesupravegheat focul care a mistuit o întreaga suprafață de grădini din zona Rusetu-Puiești…

Comuna Ocnița este recunoscută de-a lungul anilor pentru piromanii amatori care își manifesta calitățile prin utilizarea focului împotriva consătenilor. Nu demult până mai acum ceva ani buni, reglările de conturi în comuna noastră se făceau prin punerea foc asupra gospodăriilor consătenilor cu care piromanii amatori intrau în conflict.

În continuare la Ocnița, focul utilizat de niște scursuri se dovedește a fi principala armă cu efect devastator pentru întreaga comunitate”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!