Încă un pas spre restaurarea monumentului istoric Poarta Dealu-Vânătorilor, din Târgoviște

Publicitate

 

În sfârșit, o veste bună pentru monumentul istoric de la Târgoviște, Poarta Dealu – Vânătorilor!
Primarul municipiului, Cristian Stan, a anunțat că a fost parcursă și ultima etapă prealabilă achiziției de lucrări având că obiect restaurarea obiectivului monument istoric și a fost deja trimisă la Institutul Național al Patrimoniului toată documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică de lucrări, inclusiv autorizația de construire.

”În urma demersurilor administrației locale, obiectivul monument istoric Poarta Dealu-Vânătorilor, de pe Aleea Coconilor, a fost inclus în Programul Național de Restaurare Etapa II” – a declarat edilul de la Târgoviște.

Valoarea totală a investiției este de 2.501.310,08 lei (cu TVA), achiziția publică de lucrări va fi realizată de către Institutul Național al Patrimoniului, iar execuția nu va dura mai mult de 6 luni, din momentul semnării contractului, după cum a dat asigurări primarul Cristian Stan.

Poarta Dealu – Vânătorilor așteaptă de zeci de ani să fie restaurată, nicio administrație nereușind până acum să o facă. Dacă lucrurile merg bine, monumentul istoric de la intrarea în Parcul Chindia și din vecinătatea Curții Domnești și a Muzeului de Artă va scăpa, în sfârșit, de inestetica schelă de metal care o mai susține de atâția ani!

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!