În Dâmbovița, încă o săptămână cu număr foarte mare de incendii de vegetație

Publicitate

Ultimele zile din februarie și prima zi din martie au adus pentru echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I”Dâmboviţa nu mai puțin de 126 de evenimente.

În continuare, numărul incendiilor de vegetație este imens – 70 în ultima săptămână, la care se adaugă 16 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 12 acţiuni pentru asigurare zonă, 16 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acţiune pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autovehicul şi 12 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (4 deblocări de ușă, 4 degajări de copaci şi 4 pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie instabile).

Și echipajele SMURD din cadrul ISU Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit în această perioadă la 204 cazuri medicale.

Subunităţile de intervenţie au desfășurat 4 acțiuni de recunoaștere în teren (pentru identificarea/evaluarea căilor de acces și intervenție) și 8 exerciţii pentru antrenamentul personalului de intervenţie.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfăşurat, în perioada menţionată, 10 controale de specialitate pe linia prevenirii incendiilor la instituții publice și operatori economici din judeţ, dintre care: 1 la unităţi de învăţământ, 3 la unități de comerț, 1 la unităţi de depozitare, 1 la unitate de sănătate cu spitalizare continuă şi 4 la unități administrativ-teritoriale. S-au aplicat 39 sancțiuni contravenționale principale constând în 36 avertismente și 3 amenzi în cuantum de 8001 lei. Pe timpul controalelor au fost defășurate și activități de informare preventivă, fiind executate exerciții de evacuare și exerciții de intervenție cu personalul aflat la locul de muncă. De asemenea, a fost desfășurată o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiul pe timpul manifestărilor cu public numeros (activități sportive – meci volei). S-au emis 7 autorizații de securitate la incendiu pentru unități de comerț. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare. A fost acordată asistenţă tehnică de specialiate pe linia prevenirii incendiilor şi avizării-autorizării.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!