Il repari sau il inlocuiesti? Ce faci cu un laptop defect?

Publicitate

Ai crede ca orice service de laptopuri iti va recomanda sa-ti repari laptopul in loc sa-l arunci si sa-ti cumperi altul? E lesne de inteles de ce? Cu toate astea, daca stai bine sa te gandesti, reparatiile sunt de multe ori mai favorabile ca si costuri, in comparatie cu inlocuirea completa. Totusi, trebuie sa iei in considerare gravitatea problemei, iar un profesionist de la un service de laptopuri te va indruma in mod corect, aratandu-ti care sunt avantajele si dezavantajele pentru decizia pe care trebuie sa o iei.
Este adevarat ca uneori componentele sunt atat de avariate incat este mai ieftin sa cumperi un laptop nou decat sa inlocuiesti piesele. Dar, decizia finala se ia in urma unui diagnostic si consultatii impreuna cu clientul.

Onlaptop – service laptopuri de incredere
Daca acum cauti un service laptopuri de incredere, te poti opri la cei de la Onlaptop. Aici gasesti profesionisti care trateaza cu seriozitate problema laptopului tau, te informeaza cu privire la toate costurile de reparatie sau inlocuire in prealabil si te ajuta sa iei o decizie favorabila.
Exista o multime de situatii care pot scapa de sub control: scapi laptopul din mana, il trantesti intr-un colt din greseala, asezi pe el un obiect greu fara sa-ti dai seama, versi cafeaua pe care o aveai langa laptop, inchizi capacul laptopului fara sa-ti dai seama ca ai lasat pe tastatura un stick usb si in consecinta displayul laptopului se sparge. Sunt doar cateva exemple de hazarde. In afara de acestea, exista si alte defectiuni ce pot interveni: bateria laptopului nu mai tine, se defecteaza alimentatorul, placa de baza crapa, laptopul nu mai porneste, hard diskul se defecteaza etc.
Cand se intampla orice astfel de lucru, este important sa stii ca te poti adresa unui service laptopuri care te poate indruma in mod corect. La onlaptop, primesti asistenta pentru a putea sa cantaresti usor daca este mai bine sa inlocuiesti un laptop sau daca este mai bine sa il repari.
Cand este cazul de inlocuire, aceasta se face in cele mai sigure conditi, pentru ca restul laptopului sa nu fie afectat. De exemplu, daca displayul trebuie schimbat, montarea noului ecran se va face cu instrumente si tehnici corecte, intr-un timp scurt. Nu este recomandat sa faci tu acest lucru acasa, mai ales daca nu ai abilitati tehnice necesare. In caz contrar risti sa rupi cablu LVDS, sa nu comanzi ecranul compatibil de care ai nevoie sau sa produci defectiuni mai mari.

Conculuzia: Il repair sau cumperi altul nou ?
Totul tine si de bugetul pe care il aveti si despre problema laptopului. Daca de exemplu trebuie sa schimbi o tastatura sau un display, atunci clar va recomandam sa va reparati laptopul, insa daca problema este pe placa de baza, sau are mai multe componente defecte, atunci cu siguranta trebuie sa alegi cel mai bun laptop pentru nevoiele tale. Un laptop nou costa destul de mult in comparatie cu o reparatie, insa trebuie sa ne gandim si la beneficiile unui laptop nou, garantia pe care o avem etc.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!