Iată 3 motive pentru care ouăle din incubator nu eclozează

Sursa foto: Pexels.com
Publicitate

Odată ce găina ta a depus ouă, ea va avea instinctul să le apere și să le îngrijească pe tot parcursul zilei, fără să le scape din vedere prea mult timp. Totuși, dacă găină ta nu este suficient de atentă cu ouăle, acestea pot ecloza cu deformări sau nu vor ecloza niciodată. Se pare că găinile nu sunt întotdeauna mame bune și din acest motiv, majoritatea fermierilor nu au încredere în acest tip de incubație și își asumă sarcina de îngrijitor. Dacă te-ai confruntat cu problema ouălor care nu eclozează și vrei să îți îmbunătățești abilitățile de fermier, citește în continuare acest articol.

Descoperă ce poți face pentru a avea pui sănătoși

Incubatorul nu este unul de calitate

Incubatoarele pentru utilizatorii casnici pot găzdui până la aproximativ 50 de ouă. Ouăle trebuie să stea la o temperatură constantă și destul de ridicată. Umiditatea și ventilația sunt, de asemenea, doi factori care pot influența sănătatea puilor – incubatoarele pentru ouă de top respectă toate aceste condiții și sunt potrivite pentru ouăle de pui domestici. Dacă îți dorești să reglezi ecosistemul oului, la fel cum ar face și găina instinctual, poți opta pentru un dispozitiv de incubație care rotește automat ouăle. La magazinul de specialitate magnetcenter.ro găsești incubatoare de calitate, la prețuri avantajoase.

Ouăle nu sunt fertile

Dacă ai deja mai multe găini și un cocoș, este posibil ca majoritatea ouălor să fie fertile. Adună-le cât mai rapid după ce acestea au fost depuse și pune-le în incubator. După ce ai colectat ouăle, folosește-le pe cele curate și bine formate pentru a le incuba. În cazul în care nu ai găini, dar îți dorești, află că există magazine de specialitate de unde poți achiziționa ouă fertile. Cu cât magazinul e mai aproape de casă, cu atât mai bine, fiindcă fluctuațiile de temperatură și umiditate care apar pe timpul transportului pot afecta dezvoltarea fătului. 

Nu oferi timp

Odată ce incubatorul funcționează corect, este doar o chestiune de timp și de menținere a mediului până când puii vor ecloza. În medie, timpul de așteptare este de 21 de zile ca un ou să clocească, odată ce incubația a început. Pentru un ambient perfect, specialiștii recomandă ca incubatorul să fie pornit cu 24 de ore înainte, făcând ajustările necesare înainte de a așeza ouăle, pentru a crea mediul optim. În cele din urmă, puiul va sfârși cu o mică gaură în coaja oului și va respira pentru prima dată. Nu e indicat să participi la procesul de eclozare, fiindcă poți provoca răni. 

Fie că ești un fermier cu experiență, fie că este pentru prima dată când vrei să pui ouă la eclozat, află că pentru a avea o productivitate maximă, e necesar să folosești un incubator de calitate. Cu ajutorul acestuia poți avea o generație de pui de aceeași vârstă, lucru care te va ajuta mai departe în îngrijirea lor.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!