Guvernul ia în calcul ca restaurantele și hotelurile să fie deschise, de la 1 iunie, la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate

Publicitate

Restaurantele și hotelurile ar putea fi deschise la 100% din capacitate pentru persoanele vaccinate, de la 1 iunie, a anunțat, marți, premierul Florin Cîțu. De asemenea, acesta a mai spus că dacă se atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie pe plajă sau la munte.

„Accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. Numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul persoanelor vaccinate. Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea…Dacă ajungem la 5 milioane persoane vaccinate la 1 iunie, sunt câteva lucruri pentru sezonul estival: fără mască pe plajă, fără mască mască în drumeții la munte și facilități pentru persoanele vaccinate.

Putem să vorbim despre restaurante, care pot să ajungă cu capacitate 100% pentru persoane vaccinate sau hoteluri pe litoral cu capacitate 100% pentru personae vaccinate. Putem să vorbim despre evenimente private soar pentru persoanele vaccinate. Deocamdată nu putem vorbi despre renunțatul la măștii. Așteptăm 1 august pentru acest lucru”, a precizat premierul Florin Cîțu.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!