Grup de turiști, blocat pe un traseu din Bucegi de o ursoaică cu pui. Zgomotele făcute de oameni nu au speriat animalele

Publicitate

Un grup de turiști a trecut prin momente delicate, sâmbătă seara, în timp ce cobora pe Jepii Mari din Munții Bucegi. O ursoaică cu pui le-a blocat calea, iar aproximativ o oră aceasta nu s-a depărtat de poteca turistică, chiar dacă oamenii au făcut gălăgie și au încercat să o alunge din acea zonă. Salvarea grupului de turiști s-au numit jandarmii montani și salvamontiștii, care au oferit sfaturi în acest sens

“Un grup de 13 turiști care coborau pe Jepii Mari, s-au întâlnit aseară cu o ursoaică cu pui. Timp de aproape o oră aceasta nu s-a depărtat de poteca turistică, chiar dacă oamenii au făcut gălăgie și au încercat să o alunge, blocând astfel coborârea oamenilor.

Turiștii s-au văzut nevoiți să ceară ajutor la 112. La apel a răspuns Jandarmeria și Salvamontul, iar noi i-am sfătuit că cel mai bine ar fi să se întoarcă. În același timp, o echipă de salvamontiști din Bușteni și Prahova a plecat în ajutorul turiștilor care i-a însoțit până la cabana Piatra Arsă.

Un echipaj de la Jandarmerie i-a așteptat în mașină la drumul asfaltat de pe Platou și i-au coborât până în Sinaia.

Această situație putea deveni una foarte periculoasă dacă turiștii nu ar fi observat din timp prezența animalelor sau dacă ar fi forțat trecere pe lângă ursoaică.  De data aceasta totul s-a terminat cu bine”, se arată într-un comunicat emis de Salvamont Bușteni.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!