Grecia redeschide plajele amenajate, cu respectarea regulilor sanitare

Publicitate

Grecia se pregătește pentru sezonul turistic! Astăzi, elenii redeschid plajele private, iar săptămâna viitoare și muzeele. Aceștia reprezintă primii pași făcuți de guvernul de la Atena cu privire la pregătirea sezonului estival, care începe oficial pe 15 mai.

Potrivit imaginilor publicate de presa locală, pe nisip se trasează deja spațiul pentru fiecare șezlong. Acestea trebuie așezate la distanță, pentru a respecta regulile sanitare. De asemenea, localurile de pe plajă nu vor difuza deloc muzică, scrie The Greek Reporter. Oficialii greci au explicat că atunci când muzica este dată tare, oamenii vorbesc mai tare, crescând astfel riscul unei răspândiri a virusului.

Muzeele se vor deschide pe 14 mai, cinematografele în aer liber pe 21 mai, cu capacitate redusă, iar teatrele pe 28 mai.Terasele cafenelelor şi restaurantelor au putut fi redeschise pe 3 mai.

 

În luna aprilie, guvernul de la Atena a început să relaxeze măsurile restrictive impuse în luna noiembrie, permiţând redeschiderea majorităţii magazinelor care fac comerţ cu amănuntul, cu excepţia centrelor comerciale.

În luna aprilie, obligaţia carantinării a fost ridicată pentru călătorii vaccinaţi sau testaţi provenind din ţările Uniunii Europene şi din alte câteva ţări, precum Regatul Unit şi Statele Unite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!