Grecia anunță deschiderea sezonului turistic luna viitoare. Ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii

Publicitate

Grecia își va deschide sezonul estival în luna mai și a anunțat condițiile pentru intrarea în țară a turiștilor străini. Ministrul Turismului din Grecia, Harry Theocharis, a relevat într-un discurs în Parlamentul elen, planul guvernului pentru redeschiderea sectorului turistic, în ciuda celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus care a afectat toate țările europene, informează G4Media, care citează portalul SchengenVisalInfo.com.

“Vom deschide pe 14 mai și vom deschide în siguranță, în ciuda pericolului”, a precizat ministrul turismului din Grecia. Pe tot parcursul discursului său în fața parlamentarilor greci, Harry Theocharis a transmis că, pentru a deschide ușile în siguranță turiștilor străini în acest an în siguranță, ministerul implementează un plan care are următoarele cinci linii de apărare:

-pasagerii trebuie să prezinte fie un document de vaccinare, fie un rezultat negativ al testului coronavirus la sosirea lor;

-activarea sistemului de control aleatoriu “EVA” la frontieră;

-hoteluri în carantină, astfel încât persoanele să poată rămâne auto-izolate;

-vaccinările lucrătorilor, care vor începe imediat ce vaccinarea persoanelor vulnerabile la sănătate este finalizată;

-protocoalele de sănătate să fie respectate cu strictețe.

“Planul țării noastre pentru deschiderea turismului este cuprinzător”, a spus ministrului turismului din Grecia, adăugând că este “Este un plan extrem de detaliat, echilibrat și permite un turism sigur în toată țara”.

Guvernul Greciei continuă să își păstreze restricțiile de blocare pentru a preveni creșterea numărului de infecții cu cOVID-19. Totuși, autoritățile țării cred că lansarea continuă a vaccinurilor va contribui la restabilirea sectorului turistic până la jumătatea lunii mai, transmite SchengenVisaInfo.com.

Grecia se numără printre primele țări europene care au susținut și lansat un certificat digital de vaccinare pentru persoanele care au luat cele două doze de vaccin împotriva bolii.

Inițiativa a fost confirmată de ministrul guvernării digitale Kyriakos Pierrakakis.

În același timp, autoritățile țării au dezvăluit că își propun să-și vaccineze majoritatea cetățenilor până în vară pentru a reînvia industria turismului și a ușura procesul de călătorie.

Grecia a raportat 281.570 de cazuri de infecție cu COVID-19 și 8.532 de decese, de la începutul focarului de coronavirus.

Luna trecută, ministrul turismului din Grecia a insistat că, începând cu 14 mai, țara ar trebui să primească toți cetățenii care au luat vaccinul împotriva bolii Coronavirus și cei care prezintă un rezultat negativ al testului COVID-19.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!