Grecia a anunțat când deschide sezonul estival. Turiștii, obligați să dispună de un “pașaport de coronavirus”

Publicitate

Grecia a anunțat că va deschide anul acesta sezonul estival în luna iulie. Anunțul a fost făcut de ministrul elen al turismului Haris Theoharis într-un interviu acordat postului grec Skai TV.

Acesta a transmis că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, “pașaport coronavirus”, cu alte cuvinte un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SAR-COV 2.

Această regulă ar fi valabilă și la ieșirea din Grecia. Sezonul turistic din vară va fi mai scurt, de doar trei luni, începând din iulie, dar ar putea fi prelungit până în octombrie și noiembrie.

Ministrul grec al turismului a precizat că se va încerca să se obțină cât mai mulți bani într-un sezon redus la trei luni (iulie, august, septembrie). În general, sezonul turistic în Grecia se închidea pe 1 octombrie, câteva unități de cazare din zonele de turism de litoral fiind deschise până la mijlocul sau chiar sfârșitul lunii.

Pe de altă parte, turiștii care vor merge în Croația vor avea nevoie și ei de acest pașaport. Și aici se vrea controale și asigurări că străinii care vor veni în vacanță nu sunt infectați cu COVID-19. Mai mult de atât, croații vor cere și adeverințe de sănătate, și în plus, vor să creeze coridoare turistice. Un prim exemplu ar fi pentru turiștii cehi, care călătoresc, tradițional, în număr mare în Croația.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!