Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI, a fost arestat pentru trafic de droguri, după ce a fost prins pe raza județului Dâmbovița

Publicitate

Ionuț Parghel  

Fostul șef al Direcției de Protecție Internă din Ministerul de Interne (DGIPI), clujeanul Gelu Oltean, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor DIICOT. Acesta a fost acuzat de complicitate la trafic de droguri de mare risc.

Gelu Oltean, fostul șef “Doi și’un sfert”,  a fost prins pe raza județului Dâmbovița, într-o clinică din orașul Răcari și reținut inițial pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul Brașov a aprobat arestarea sa pentru 30 de zile.

La fel ca Gelu Oltean, au mai fost arestați pentru aceeași perioadă de timp concubina sa, Vanessa Youness, dar și un cetățean britanic Thomas Lishman. “Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține Ayahuasca”, conform DIICOT Brașov. DMT, supranumit „molecula spiritului”, este substanța pe care cercetătorii o studiază de 70 de ani, pentru a-i înțelege efectul.

Vanessa Younes este fondatoarea clinicii de wellwness din Răcari. Gelu Oltean ar fi organizat, împreună cu aceasta ședințe de șamanism la clinica acesteia unde folosea acest drog halucilogen.

Chestorul Gelu Oltean a fost cercetat penal în 2016, alături de alți trei chestori de poliție și doi comisari șefi, pentru că luau banii din bugetul instituției.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!