Elevii și preșcolarii revin la cursuri. “Am redus numărul de scenarii la două”

Publicitate

Elevii și preșcolarii revin de mâine la cursuri. Grădinițele și școlile se redeschid miercuri 5 mai, după vacanța de Paște. Ministerele Educației și Sănătății au redus numărul de scenarii la două, iar datele examenelor rămân aceleași.

Astfel, mâine vor începe cursurile copiii de grădiniță, dar și elevii din clasele pregătitoare – a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. În localitățile aflate în scenariul verde, până la o mie rata de incidență, elevii din clasele V-VII și IX-XI revin fizic în clase, iar cei care sunt în localități cu o rată peste 1 la mie, revin la cursurile online.

Elevii din ani terminali vor reveni la școală câteva zile mai târziu, pe 10 mai. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a,  a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

“Miercuri, 5 mai, revin la școală toți elevii, cu excepția elevilor din clasele terminale. Am redus numărul de scenarii la două: pragul de 1 la mie rată de infectare face diferența între scenariul verde – în care toți elevii vin la școală, de la grădiniță până la învățământul liceal, cu prezență fizică, 1731 de localități.

Iar în scenariul 2, rată de infectare de peste 1 la mie, situație în care se regăsesc 1450 de localități. În acest scenariu vor veni la școală cu prezență fizică, miercuri, 5 mai, copiii din grădinițe, elevii din clasele 1-4, plus clasa pregătitoare”,  a precizat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Pe 10 mai vor reveni la școală, indiferent de scenariu, toți elevii claselor terminale, cu prezență fizică. De asemenea, “este permisă prezența fizică pentru ore de recuperare pentru absolut toți elevii înscriși în programul de ore remediale, cu excepția celor din localitățile din carantină”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!