Fostul fotbalist Mihai Neșu a lansat campania ”Cred în minuni”. Cum puteți ajuta

Publicitate

La 8 ani după accidentul care l-a lăsat paralizat și i-a schimbat viața, fostul fotbalist Mihai Neșu, schimbat radical, așa cum spune chiar el, a demarat un uriaș și frumos proiect pentru copii.

Mihăiță Neșu a lansat campania „Cred în minuni”, prin care vrea ca, în doi ani, să deschidă primul complex de recuperare medicală caritabil din România pentru copiii care trăiesc imobilizați sau care suferă de diferite boli neurologice.

În acest centru, copiii vor face terapie în apă, cu animale și cu plante, iar părinții se vor putea caza alături de ei, în schimbul unor contribuții reduse.

Potrivit activenews.ro, Mihai Neșu dorește ca în complexul de recuperare caritabil Sfântul Nectarie să fie îngrijiți 300 de copii, iar acesta să fie dotat cu săli de hidroterapie, echipamente pentru Therasuit Therapy, kinetoterapie, psihopedagogie, logopedie, terapie horticolă și terapie cu animale.

Centrul ar urma să aibă săli de așteptare, locuri de joacă adaptate și o clădire pentru cazarea familiilor venite din alte zone. Un loc special va fi grădina senzorială cu plante aromatice, care îi va ajuta pe copii să se „conecteze” cu natura, locuri de relaxare din lemn și zone cu luciu de apă.

Pentru ca mărețul său vis să devină realitate, este nevoie de 3 milioane de euro. Pentru a atinge această sumă, Fundația ”Mihai Neșu” a inițiat o campanie prin SMS denumită ”Cred în minuni”.

Orice român care locuiește în țară și dorește să ajute poate s-o facă trimițând un SMS la 8844 cu textul „CRED”, virând astfel 2 euro lunar. Cine vrea să oprească virarea în fiecare lună poată să trimită la același număr textul „CRED STOP”.

În ce privește firmele, indiferent de mărimea lor, acestea pot contribui la crearea centrului donând 20% din impozitul pe profit, iar cei din străinătate pot face donații online, pe site-ul Fundației.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!