Fosta perlă a metalurgiei își duce ultimele zile. ”România va pierde și COS Târgoviște și datoria pe care o avea de recuperat”

Publicitate

Promisiunile guvernului PNL de până în alegerile parlamentare de anul trecut, alături de dezinteresul sau neputința manifestate de actualul guvern de coaliție, de tăcerea nepermisă a ministrului USR al Economiei, Claudiu Năsui, vor duce la închiderea Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște.

Aflat în insolvență de mai mult de 8 ani, cu schimbarea acționariatului și apoi renunțarea unui alt investitor de a prelua unitatea, se pare și din cauza problemelor generate de pandemia de COVID, COS Târgoviște își stinge flacăra și își duce ultimele zile.

Din păcate, povestea de succes a Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște, fostă perlă a  metalurgiei românești, a ajuns la ultima filă: ”România va pierde și COS Târgoviște și datoria pe care o avea de recuperat. Nu vom mai produce în România nici oțel și nici măcar fier beton”, a declarat astăzi președintele Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Totodată, sindicalistul și-a transmis public dezamăgirea față de cei care au promis că vor salva COS Târgoviște, dar nu și-au respectat cuvântul, ba mai mult au învăluit totul într-o tăcere de neexplicat: ”Politicienii care și-au dat cuvântul de onoare că vor finaliza acțiunea de preluare a acestui combinat prin dare în plată nu și-au respectat cuvântul dat și au devenit OAMENI FĂRĂ ONOARE”, transmite liderul Sindicatului Valahi Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Dezamăgirea, după luni întregi de speranță și luptă, este uriașă, iar președintele sindicatului a ținut să mulțumească tuturor salariaților care au rezistat în această perioadă, deși au fost supuși unui ”joc infernal”: în preaviz  de concediere, în șomaj tehnic și iar în preaviz de concediere: ”Salariaților acestui combinat, care au arătat interes pentru soarta  acestui combinat și au participat la toate acțiunile noastre,  făcute cu scopul de a salva acest combinat, LE MULȚUMESC”, a declarat Nicolae Dragodănescu.

Totuși, sindicalistul consideră că ”dacă în fața ministerului economiei protestam toți salariații, poate că mesajul transmis ar fi fost înțeles de politicieni”, referindu-se la acțiunea sindicală din 26 februarie, din Capitală, unde au participat aproximativ 100 de salariați ai COS.

”Vom continua acțiunile de protest dacă veți dori acest lucru și dacă veți fi mulți care veți participa la proteste…. nu doar 100!”, a încheiat liderul sindical, arătând practic că menirea sindicală este lupta până la capăt.

Dacă totuși COS Târgoviște nu va fi salvat, o mie de oameni vor deveni șomeri, iar impactul economic asupra orașului și a regiunii va fi unul uriaș.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!