Fmily Tel – consiliere gratuită pentru părinți pe timpul pandemiei de COVID-19. 16 psihologi așteaptă telefoanele și întrebările

Publicitate

O echipă de 16 psihologi vine GRATUIT în ajutorul părinților care trec prin momente grele.

Salvați Copiii, împreună cu Digi România, a lansat Family Tel – 0800.070.009, o linie la capătul căreia părinții sau tutorii copiilor găsesc sprijin emoțional profesional și sfaturi utile în această perioadă în care, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obișnuit al vieții, este imposibil.

Pe lângă măsurile imediate de intervenție și sprijin material, Salvați Copiii a deschis această linie telefonică gratuită, unde părinții și tutorii copiilor pot suna pentru a fi consiliați psihologic și ajutați să gestioneze cât mai bine starea emoțională  a copiilor.  De luni până vineri, între orele 11.00 -19.00, o echipă de 16 psihologi ai Organizației Salvați Copiii din București, Suceava, Iași, Timișoara și Târgu Mureș este pregătită să ofere consiliere și suport psihologic, conform unui protocol specific pentru situațiile generate de criză.

Părinții sunt  cei care trebuie să normalizeze emoțiile trăite în acest context, fără a încerca să minimizeze situația, însă accentul trebuie pus pe aspectele pozitive, care țin de ceea ce poate face fiecare dintre noi, pentru a depăși criza și a-și menține echilibrul emoțional.

Copiii trăiesc uneori momentele dificile diferit de adulți şi au nevoie să înveţe cum să le facă faţă. Important este să-și recunoască emoţiile pe care le trăiesc, să le înţeleagă, să le accepte şi să le exprime într-o manieră adecvată.

În această perioadă, izolarea socială și schimbarea rutinelor produce asupra copiilor și adolescenților dificultăți de gestionare emoțională și comportamentală. De aceea, părinții devin sursa lor de siguranță și confort.

Totuși, și părinții au nevoie de sprijin, așa  că psihologii de la Salvați Copiii așteaptă apelurile dumneavoastră pentru a vă răspunde la întrebările despre ceea ce puteți face și despre ceea simt copiii.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!