Festivalul ”Mimesis Fest” la Târgoviște. Copiii se vor întâlni cu personajele din basmele preferate

Publicitate

O săptămână de surprize pentru copii la Târgoviște! În perioada 22 – 28 iulie, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa va organiza cea de-a IV-a ediţie a festivalului de teatru pentru copii „Mimesis Fest”.

Evenimentul are ca scop promovarea şi stimularea artei interpretative şi este totodată o alternativă de petrecere a vacanţei în aer liber.

În cadrul festivalului vor fi prezentate, în fiecare zi, spectacole de teatru susţinute de trupe formate din actori profesionişti, dar şi spectacole susţinute de copii şi tineri absolvenţi ai clasei de teatru de la Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Aceştia vor pune în valoare, printr-o interpretare proprie, piese de teatru clasice, aducând la viaţă personaje îndrăgite din lumea poveştilor.

Prezentarea unor piese deosebite, printre care se vor regăsi şi frumoasele poveşti Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici, Hainele cele noi ale împăratului, Vrăjitorul din Oz, Prâslea cel voinic şi merele de aur, Pinocchio şi Amintiri din copilărie, reprezintă o modalitate plăcută şi eficientă de a transmite copiilor lecţii de viaţă.

Workshop-urile adresate tinerilor, grupate generic sub denumirea “Teatru social de improvizaţie”, vor fi susţinute de actori profesionişti.

De asemenea, vor avea loc ateliere de creaţie unde copiii vor putea să confecţioneze măşti şi figurine din baloane, precum şi ateliere de pictură pe faţă. Vor fi realizate şi panouri cu siluete ale unor personaje din poveşti, la care participanţii la festival vor avea ocazia să-şi facă fotografii, intrând în pielea personajelor.

Participanţii la festival vor avea parte şi de o experienţă deosebită, prezentarea unui spectacol de ventrilocie realizat de renumita artistă Crina Zvobodă, singurul artist ventriloc din România rescunocut la nivel mondial.

Astfel, timp de 7 zile, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi să petreacă momente frumoase alături de actori şi personajele întruchipate de aceştia.

Locul de desfăşurare va fi platoul din faţa teatrului „Odiseu” din Târgoviște (zona Centrului Vechi), teatru partener al evenimentului.

Accesul la festival este gratuit.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!